Guvernatorul BNR: Creşterea economică pentru 2014 mi se pare realistă şi prudentă

mugur isarescuGuvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a susţinut marţi o conferinţă de presă în cadrul căreia a detaliat măsurile adoptate marţi de Consiliul de Administraţie al BNR.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa din 5 noiembrie 2013, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la un nivel minim istoric de 4,0 la sută pe an, de la 4,25 la sută, începând cu data de 6 noiembrie 2013.

“Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări pe baza unor modele pentru că avem aşa ceva, impactul (n.r. noile taxe şi impozite anunţate de Guvern)este limitat undeva la 0,2% şi consecinţele în lanţ sunt de asemenea limitate. Probabil că vom schimba doar balanţa riscurilor de la un echillibrată la una uşor în creştere.”, a declarat guvernatorul.

Mi se pare realistă şi prudentă (n.r. prognoza de creştere economică pentru 2014). Eu aş spera pe o creştere mai mare, dar avem factori pe care tot dacă sunt prudent nu pot să îi pun în balanţă datorită trecutului, De exemplu, absorbţia fondurilor comunitare”, a adăugat Isărescu.

Mai multe declaratii aici.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *