Guvernul a stabilit proiectele UE prioritare: Lucrări de 7 miliarde euro, cu grad de execuţie 0%

Guvernul a redactat o listă cu 60 proiecte finanţate de UE care vor fi urmărite prioritar, majoritatea la un stadiu de execuţie cu puţin peste 0% deşi valoarea totală a acestora depăşeşte 7 miliarde euro, intenţia fiind ca ritmul lucrărilor să avanseze măcar cu 5-10% până la finele anului viitor, anunţă mediafax.ro.

Lista include proiecte de infrastructură locală, protecţie a mediului, termoficare, construcţie de autostrăzi şi drumuri naţionale, pentru care contribuţia financiară a Uniunii Europene reprezintă mai mult de jumătate din total, respectiv 4,7 miliarde de euro din valoarea cumulată de 7,3 miliarde euro a lucrărilor.

Majoritatea acestor proiecte, semnate anul trecut sau în primăvara acestui an, se află la un stadiu de execuţie care depăşeşte cu puţin 0% din total, în timp ce pentru alte proiecte semnate în 2009 sau în 2010 se reuşeşte cu greu să fie raportat un nivel de execuţie peste 1%.

Proiectele semnate în 2008 se află într-un stadiu mai avansat de execuţie, dar nici în acest caz nu este depăşit un nivel de 50%.

Toate aceste lucrări trebuie finalizate în intervalul 2012-2015.

Mai mult de jumătate dintre proiectele selectate de Guvern se referă la lucrări de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată, iar majoritatea dintre acestea, semnate anul trecut sau la începutul acestui an, se află încă la un nivel zero al execuţiei.

Pentru a vedealista judeţelor în care se vor demara proiectele, accesati articolul la: http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-guvernul-a-stabilit-proiectele-ue-prioritare-lucrari-de-7-miliarde-euro-cu-grad-de-executie-0-8929127

Sursa foto: beginnersinvest.about.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *