Guvernul canadian urmăreşte îndeaproape procedura destituirii preşedintelui român

Guvernul canadian urmăreşte îndeaproape procesul destituirii preşedintelui român Traian Băsescu, exprimându-şi speranţa că vor fi respectate principiile democratice, potrivit agenţiei QMI, relatează publicaţia Le Journal de Quebec în pagina electronică.

Ministrul canadian de Externe John Baird şi-a manifestat îngrijorarea, sâmbătă, în urma votului de vineri al Parlamentului român pentru suspendarea lui Băsescu. “Canada este îngrijorată de evenimentele recente din România, care ameninţă echilibrul democraţiei şi fragilizează independenţa sistemului judiciar”, a declarat Baird, citat într-un comunicat şi preluat de Adevarul.ro.

“Canada urmăreşte îndeaproape procedura de destituire a preşedintelui român Traian Băsescu şi îndeamnă ca procesul să se desfăşoare în mod echitabil şi transparent, cu respectarea primatului dreptului”, continua ministrul.

Majoritatea deputaţilor şi senatorilor români au hotărât suspendarea mandatului preşedintelui în urma unor acuzaţii pe care i le aduce “partidul de opoziţie”, potrivit cărora ar fi încălcat Constituţia, dar şi a unor măsuri de austeritate care ar fi sărăcit populaţia, scrie Le Journal de Quebec în ediţia sa electronică de duminică.

Românii se vor prezenta la urne pe 29 iulie, pentru a spune dacă vor ca Băsescu să rămână la putere sau ca dacă vor ca procesul de destituire să continue, adaugă publicaţia.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.