Guvernul majoreaza cota de participare la capitalul FMI

Guvernul a decis, marti, majorarea cotei de participare a Romaniei la capitalul social al FMI, aplicand astfel o decizie a Consiliului guvernatorilor de anul trecut, decizie fara legatura cu discutiile la nivelul UE privind capitalizarea Fondului, a anuntat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, citat de EurActiv.ro.

“In 2010, Consiliul guvernatorilor FMI a aprobat Rezolutia ce prevede majorarea cotelor tarilor membre la capitalul social. Nu este vorba de Pactul Fiscal, de contributia la acel fond care se constituie la nivelul Fondului Monetar pentru a ajuta tarile in dificultate, este vorba de a participa la majorarea capitalului social, o decizie din 2010 a tuturor actionarilor”, a spus Ialomitianu citat de Mediafax.

Cota de participare a Romaniei va creste cu 781,2 milioane Drepturi Speciale de Tragere (aproximativ 900 milioane euro), de la 1,03 miliarde DST la 1,81 miliarde DST.

In urma majorarii, Romania se va plasa pe pozitia a patra in cadrul Constituantei Olandeze, dupa Olanda, Ucraina si Israel.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *