Guvernul mentine varianta dreptului de veto la UE

Guvernul a aprobat un memorandum privind bugetul UE pentru 2014-2020. Potrivit acestuia, Romania ar trebui sa foloseasca dreptul de veto daca presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, mentine o pozitie ferma legata de reducerea alocarilor inclusiv pentru Romania, mizandu-se pe o renegociere in 2013, notează Gandul.info.

Scenariul este inclus în memorandumul discutat în şedinţa de marţi a Guvernului şi care include detalii privind participarea României la reuniunea Consiliului European extraordinar pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, calculele indică faptul că Uniunea Europeană ar urma să reducă totalul fondurilor de coeziune cu 12,5 miliarde euro, din care aproximativ jumătate doar din alocările destinate României, fapt considerat inacceptabil de către Guvernul de la Bucureşti.

Guvernul nu acceptă nici creşterea contribuţiei la bugetul UE, considerând că aceasta ar pune o presiune mai mare pe buget şi ar tăia din fondurile necesare pentru dezvoltare.

Mai multe informatii, aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Guvernul mentine varianta dreptului de veto la UE

  1. Pingback: Traian Băsescu pleacă astăzi la Bruxelles pentru a negocia bugetul UE | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *