Guvernul Papandreou a obtinut votul de incredere al Parlamentului

Premierul Greciei Giorgios Papandreou a obtinut increderea Parlamentului, in urma votului desfasurat in noaptea de vineri spre sambata, relateaza EurActiv.ro, preluând un articol AFP. Președintele reuniunii a anuntat ca din cei 298 de deputati prezenti, 153 au votat in favoarea guvernului, in timp ce 145 de parlamentari au votat “impotriva”. 

In discursul sustinut, vineri seara, in fata Parlamentului, Giorgios Papandreou si-a aparat initativa de organizare a referendumului privind acordul de salvare european pentru Grecia, declarand ca ar fi fost mai bine pentru poporul grec sa decida cu privire la soarta tarii.

Premierul grec a mai spus ca “modificarile care urmeaza sa fie facute sunt istorice si necesita participarea cetatenilor”.

Totodata, el a cerut formarea unei coalitii guvernamentale “mai largi”, pentru a asigura sustinerea acordului european de reducere a datoriilor Greciei, subliniind cat de necesara este “sustinerea onesta” a acesteia. Partidele politice trebuie sa coopereze pentru a “proteja poporul”, a mai spus Papandreou.

Papandreou a anuntat ca intentioneaza sa discute cu patru partide pentru a forma un guvern de coalitie si ca se va intalni cu presedintele tarii, sambata, pentru a discuta aceasta chestiune.

Prim-ministrul Greciei le-a transmis parlamentarilor cat de important este pentru Grecia acordul.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: agenda.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *