Guvernul României salută selectarea Nabucco Vest ca rută de transport a gazelor în Europa Centrală şi de Sud-Est

Decizia de a selecta Nabucco Vest ca rută de transport a gazelor naturale în Europa Centrală şi de Sud-Est reprezintă un pas esenţial în direcţia realizării proiectului Nabucco, dar şi în direcţia deschiderii Coridorului Sudic, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Economiei salutând, în numele Guvernului României, anunţul recent al consorţiului Shah Deniz II.

“Această decizie constituie totodată o confirmare din partea consorţiului Shah Deniz II a avantajelor competitive pe care proiectul Nabucco le deţine faţă de alte iniţiative regionale, inclusiv din perspectiva sprijinului politic la cel mai înalt nivel din partea statelor partenere, concretizat într-un cadru juridic unitar şi coerent”, se arată în comunicat, potrivit Adevarul.ro.

Potrivitdocumentului, România va continua să sprijine proiectul Nabucco şi să se implice activ în promovarea sa, fiind ferm convinsă că reprezintă o soluţie avantajoasă ce oferă răspunsuri pe termen lung, cu beneficii pentru toţi factorii ecuaţiei energetice din regiune – furnizori, state de tranzit şi consumatori.

Consorţiul Shah Deniz II a anunţat, joi, că a selectat proiectul Nabucco Vest ca opţiune de livrare pe teritoriul Europei Centrale, potrivit unui comunicat transmis de Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Nabucco Vest a fost selectată drept ruta central-europeană de livrare a gazului din zăcământul de gaze Shah Deniz II, Azerbaidjan.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  morethanourvoices.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.