Halterofilii romani la Campionatele Europene de la Tallinn

klaipedaRomania va fi reprezentata de o delegatie compusa din zece sportivi la Campionatele Europene de Juniori I si la cele de Tineret de la Tallinn (Estonia), care se vor desfasura in perioada 20-29 septembrie 2013. La campionatele de Juniori I vom avea sapte sportivi, patru baieti care vor concura la categoriile 56, 62 si 77 de kilograme, si trei fete care vor concura la categoriile 58,63, si +75 de kilograme.
La competitia de tineret vom avea un baiat care va concura la categoria 77 de kilograme si doua fete la categoriile 53 si 63 de kilograme.
Conducerea Federatiei Romane de Haltere a anuntat ca obiectivele sunt obtinerea, la competitia de juniori, a patru medalii din care doua olimpice si doua neolimpice si cinci clasari pe locurile patru-sase, de asemenea doua la probe olimpice si trei la probe neolimpice. La Campionatele de Tineret se doreste cucerirea a doua medalii, una olimpica si una neolimpica si doua clasari pe locurile patru-sase, una la proba olimpica si una la proba neolimpica.

A plouat cu medalii la Klaipeda pentru sportivii lui Nicu Vlad

Haltere-florin-vizitiuReamintim ca halterofilii romani au participat in perioada 1-9 septembrie la Campionatele de Juniori II si Cadeti organizate la Klaipeda, in Lituania. Lotul Romaniei, compus din 17 sportivi, a obtinut in total 47 de medalii, reprezentand 15 medalii olimpice si 32 neolimpice. Cele olimpice au fost sase de aur, cinci de argint si patru de bronz, in timp ce cele neolimpice au fost 13 de aur, zece de argint si noua de bronz. Rezultatele obtinute au fost peste asteptarile si obiectivele federatiei care isi propusese obtinere a patru medalii olimpice si cinci neolimpice si 8 clasari pe locurile patru-sase , patru la probe olimpice si patru la probe neolimpice.

 photo: ewfed.com

Alexandru Padure

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.