Hannes Swoboda: Crin Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de premier. Justiția nu trebuie să fie miezul unei dispute

hannes_swobodaLiderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, consideră că preşedintele PNL Crin Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de premier şi de coaliţia guvernamentală, notează Gandul.info.

Hannes Swoboda a fost întrebat, la RFI, cum priveşte acuzaţiile reciproce ale preşedintelui şi premierului de imixtiune în justiţie. “Cred şi sper că după nominalizarea noului procuror pentru acea poziţie, cearta va fi de domeniul trecutului. Nu mă încântă această dispută, dar premierul a spus deja că regretă anumite exprimări. Cred că lucrurile pot fi rezolvate uşor cu nişte nominalizări obiective în zilele următoare“, a răspuns el.

Cât despre criticile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia declaraţii ale lui Victor Ponta sunt “inacceptabile”, Swoboda a apreciat că “liberalii încearcă să se distanţeze puţin de Guvern şi de Partidul Social Democrat”.

“Cred că ar fi în interesul ţării dacă liderii USL s-ar reuni şi ar discuta despre disputele interne. Nu cred că justiţia ar trebui să fie miezul unei dispute, acest lucru nu creează o imagine bună României în exterior”, a subliniat el.

“Cred de asemenea că domnul Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de funcţia premierului şi faţă de coaliţia guvernamentală”, a mai spus liderul socialiştilor din PE, potrivit RFI.

Sursa: Gandul.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *