Hans Klemm: Nu s-au făcut investiții pentru a recupera decalajul dintre România urbană și România rurală

Decalajul dintre România urbană și România rurală există și nu s-au făcut investiții pentru recuperarea acestuia, a declarat, marți, în conferința de lansare a proiectului educațional “Atelierul digital”, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

hans-klemm-b“(…) Se observă din statistici că nu s-au făcut investiții pentru a recupera decalajul dintre România urbană și România rurală. Cred cu tărie, având în vedere potențialul și competențele din România, că investițiile axate pe educație și îmbunătățirea mediului de afaceri din România pot ușura viața tinerilor antreprenori și aceste decalaje pot dispărea. Conducerea României mi-a cerut, de mai multe ori, să ne concentrăm energia pentru a promova investițiile americane în România. De aceea, sunt foarte mândru că Google a investit din ce în ce mai mult în România, ultima inițiativă fiind Atelierul Digital. Tinerii care vor avea acces la acest atelier vor spune prietenilor, cunoștințelor despre acesta, iar ținta anunțată de 30.000 de studenți ce pot beneficia de avantajele atelierului se poate mări”, a susținut Klemm, potrivit Agerpres.ro.

Google a lansat, marți, programul educațional “Atelierul Digital”, un proiect care se adresează tinerilor și care își propune să sprijine integrarea companiilor românești în economia digitală.

Inițiativa, lansată în cursul anului trecut la nivel european, la Bruxelles, are la bază datele oficiale ale Comisiei Europene, conform cărora, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunoștințe digitale. De asemenea, forul european estimează că, până în 2020, un număr de 825.000 locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.