Helsinki, cel mai cinstit oras din lume. Pe ce loc se afla Bucurestiul

portofel baniUn test realizat de Reader’s Digest, care a lăsat nesupravegheate portofele în 16 oraşe din lume şi a aşteptat apoi să vadă câte dintre ele sunt predate autorităţilor, a arătat care sunt cele mai oneste locuri de pe Planetă.

Printre oraşe au fost şi metropolele New York, Londra sau Mumbai. În fiecare oraş au fost “pierdute” 12 portofele cu câte 40 de euro înăuntru, dar şi cu datele de contact ale proprietarului, cât şi cu fotografii de familie ale acestuia. 

Din cele 192 de portofele, doar jumătate au fost returnate, însă rezultatele au variat foarte mult de la un oraş la altul. În Helsinki, capitala Finlandei, 11 din cele 12 portofele au fost returnate. La capătul opus, în Lisabona (Portugalia), un singur portofel a ajuns la autorităţi, iar acesta a fost predat de către un cuplu de turişti olandezi.

În Bucureşti au fost returnate doar patru portofele, la fel ca la Rio de Janeiro şi Zurich, fiind la egalitate cu acestea în top, pe locul 11. În Capitala României trăiesc oameni mai cinstiţi decât în Praga (3 portofele returnate), Madrid (2) şi Lisabona.

Topul integral, disponibil AICI.

Sursa: EVZ.ro 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.