Herman van Rompuy: Salut acordul dintre Eurogroup si Cipru, este esenţial pentru viitorul său în zona euro

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a făcut următoarea declarație în Cipru, după acordul la care au ajuns Eurogrupul și autoritățile cipriote cu privire la elementele cheie pentru un viitor program de ajustare macroeconomică:

Herman_Van_RompuySalut acordul la care au ajuns Eurogroup si autorităţile cipriote în această dimineaţă. Acest acord este esenţial pentru asigurarea unui viitor sustenabil al Ciprului în zona euro. Acest lucru este în primul rând adevărat pentru poporul care se află acum în momente de mare incertitudine.

Sentimentul crescând de urgenţă a fost motivul pentru am convocat de urgenţă o reuniune la Bruxelles, duminică, cu preşedintele Ciprului şi liderii instituţiilor europene şi FMI. Am ajuns la un acord între toţi partenerii asupra parametrilor-cheie. Scopul a fost de a facilita decizia Eurogupului.

În prezent, este de datoria tuturor părţilor să se asigure de implementare cât mai curând posibil. Trebuie să lucrăm cu toţii din greu pentru a atenua impactul social al crizei în Cipru, inclusiv prin mobilizarea fondurilor UE, aşa cum a fost făcut pentru Iniţiativa de Angajare a Tinerilor”

Sursa: www.consilium.europa.eu
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *