Hollande a anulat circulara care limita şansele de angajare ale studenţilor străini

O circulară controversată care limita dreptul la muncă al studenţilor străini în Franţa a fost abrogată joi de către Guvernul lui Francois Hollande, după exact un an de la publicare de către Guvernul precedent, conform unui comunicat interministerial.

“Ministrul de Interne, Manuel Valls, ministrul Muncii, Angajării şi Formării Profesionale şi al Dialogului Social, Michel Sapin, şi ministrul Învăţământului Superior şi al Cercetării, Genevieve Fioraso, au făcut oficială, joi, abrogarea circularei introdusă pe 31 mai 2011 legată de accesul la piaţa de muncă a studenţilor străini“, conform comunicatului preluat de Mediafax.

“Această abrogare se face printr-o nouă circulară, stabilită în comun de către cele trei ministere”, se adăuga în comunicat, menţionându-se că noul text “stabileşte reguli precise şi transparente în cadrul contextului de intrare şi sejur al străinilor, precum şi dreptul de azil şi al codului muncii”.

“Este vorba, în special, despre asigurarea dreptului la tratament egal pe teritoriu, facilitarea demersurilor făcute de studenţi şi introducerea unui răspuns rapid la cererea lor de schimbare de statut”, iar întârzierile în analizarea dosarului “nu vor putea depăşi două luni”, se menţiona în acest comunicat.

Circulara Gueant (numele fostului ministru de Interne, Claude Gueant), din 31 mai 2011, restrângea accesul la muncă al studenţilor străini după terminarea studiilor în Franţa, această hotărâre provocând reticenţă în universităţi şi chiar în interiorul Guvernului.

Detalii AICI.

Foto: realmadridwallpapers.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *