Francois Hollande către greci: Aveți grijă ce veți decide la alegeri, va avea consecințe

Preşedintele francez, François Hollande, şi-a exprimat dorinţa ca “grecii să aleagă Europa” la alegerile legislative din 17 iunie şi le-a transmis acestora respectul său, potrivit Mediafax.

“Grecii trebuie confruntaţi cu responsabilităţile lor: atenţie, ce veţi decide la 17 iunie va avea consecinţe, pentru voi şi pentru noi“, a declarat Hollande pentru postul public de televiziune France 2.

”Noi vă respectăm. Eu vă respect. Este o schimbare faţă de perioada anterioară”, a adăugat Hollande, întrebat despre declaraţiile directoarei generale a FMI, fostul ministru francez Christine Lagarde.

“Consider că grecii au dat multe în ultima perioadă, în termeni de putere de cumpărare, de renunţare la drepturi. Este adevărat că există greci foarte bogaţi care evită impozitele, şi lucrul acesta nu trebuie acceptat. Dar nu cred că aceasta este cea mai bună modalitate de a le spune grecilor: ştiţi, trebuie să vă priviţi situaţia în raport cu africanii care duc o viaţă mai grea decât a voastră”, a declarat preşedintele francez. “Aceasta înseamnă respect. Eu sunt pentru respect”, a conchis el.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *