Hollande se plânge că liderii români, portughezi, italieni vorbesc limba engleză, nu franceză

Preşedintele ales al Franţei, socialistul Francois Hollande, a afirmat că, atunci când participă la reuniuni ale liderilor de partid din Europa, este neplăcut pentru el să audă cum prieteni de-ai săi – români, polonezi, portughezi, italieni – vorbesc în limba engleză, scrie EVZ.ro.

Francois Hollande a adăugat, însă, că înţelege necesitatea folosirii limbii engleze în conversaţiile ”informale”, potrivit unor date apărute luni pe site-ul abcnews.go.com.

Francois Hollande, precizează sursa, doreşte ca lumea să afle că el ştie să vorbească engleză mai bine decât ”pro-americanul Nicolas Sarkozy” şi că nu încearcă să facă lucrurile dificile pentru Barack Obama, în chestiuni precum cele referitoare la Afganistan.

”Da, vorbesc engleza, mai fluent decât fostul preşedinte (Nicolas Sarkozy). Dar un preşedinte francez trebuie să vorbească franţuzeşte!”, a declarat Hollande pentru publicația Slate, vorbind în engleză, într-un amplu interviu, publicat la o zi după victoria sa în cursa electorală cu Sarkozy.

Liderul socialist se va întâlni cu Obama, săptămâna viitoare, înainte de două summit-uri importante: reuniunea G-8, axată pe modalităţile de ieşire din impas a economiei mondiale, şi întâlnirea NATO, consacrată războiului din Afganistan.

Hollande, care este de așteptat să fie mai puţin prietenos faţă de Washington, a declarat pentru Slate.fr că un preşedinte francez trebuie să înţeleagă engleza şi să fie capabil să aibă conversaţii directe cu alţi lideri ai lumii.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *