Hollande va face propuneri privind obligaţiunile comune în zona euro, la summit-ul UE de miercuri

Preşedintele francez Francois Hollande va prezenta, la summit-ul UE de săptămâna viitoare, propuneri privind eurobondurile, obligaţiuni comune europene, în cadrul unui pachet de măsuri de stimulare a creşterii economice din zona euro, anunţă agenţia Mediafax.

“Voi prezenta toate propunerile de creştere la întâlnirea informală din 23 mai. În cadrul acestui pachet se vor regăsi şi eurobondurile, şi nu voi fi singurul care le va susţine. Am primit confirmări la summit-ul G8“, a declarat Hollande la sfârşitul întâlnirii liderilor G8 de la Camp David.

Întâlnirea de miercuri de la Bruxelles va avea ca principală temă de discuţie revigorarea creşterii economice în UE şi în zona euro în paralel cu menţinerea eforturilor de reducere a deficitelor bugetare, strategie susţinută puternic de către noul lider francez.

Hollande a afirmat că va încerca să determine Berlinul să renunţe la vetoul german asupra obligaţiunilor comune ale zonei euro, sau să accepte ca Banca Centrală Europeană să poată finanţa direct guvernele aflate în dificultate.

Obligaţiunile comune la nivelul zonei euro sau al UE ar fi emise de o instituţie centrală a Uniunii şi garantate de către guvernele statelor membre. Cea mai mare economie europeană, Germania ar asigura cea mai mare parte din aceste garanţii.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *