Horia Georgescu, ANI: Alesii locali vor sa genereze o schimbare legislativa si exagereaza numarul incompatibililor

HoriaGeorgescuPresedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat la Digi 24 ca numarul primarilor care se afla in stare de incompatibilitate sau conflict de interese este mult mai mic si ca cifra este exagerata, printre motive fiind si acela al schimbarii legislatiei.

“Deocamdata ANI a identificat stari de incompatibilitate in legatura cu apartenenta la aceste regii autonome sau asociatii de dezvoltare intercomunitara in 50 de cazuri. Sunt alte cateva zeci de cazuri care sunt conexe acestor situatii. Cifra pe care a avansat-o doamna Gaju (prim-vicepresedinte al Asociatiei Comunelor din Romania – n.r.) nu este reala si nu corespunde datelor pe care le are ANI. Doamna Gaju este unul dintre primarii care a fost identificat in stare de incompatibilitate.

Alesii locali spun doar o parte din problema creata. Legea este foarte clara. Alesii locali isi pot desemna reprezentanti, ei nu pot sa spuna ca nu au stiut de aceasta prevedere legala“, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Integritate, la Digi24, potrivit HotNews.

Marian Gaju a sustinut ca ar fi peste 651 de primari cu probleme si ca, in acest moment, in urma cercetarilor facute de Asociatia Comunelor din Romania, nu este clar daca sunt peste 1.000.

Despre aceste cifre vehiculate Horia Georgescu a afirmat: “Eu am vorbit in termeni generali. Noi am identificat sute de cazuri de alesi locali care se afla in conflicte de interese, incompatibilitati sau cu averi nejustificate, dar era o situatie generala, nu se referea la problema identificata de reprezentantii primariilor sau ale altor entitati locale“.

Cred ca este o exagerare. Cred ca dansii vor sa genereze prin acest gen de abordari o schimbare legislativa care, din punctul nostru de vedere, la acest moment nu este fezabila. Primului ministru probabil i-au fost aduse la cunostinta niste date care au fost prezentate trunchiat. Noi, in acest moment, nu avem mai mult de 100 de cazuri de incompatibilitate de la inceputul anului in ceea ce priveste alesii locali“, a sustinut Horia Georgescu.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *