Ialomiţianu: România se va mai împrumuta în acest an de pe piaţa americană

România va mai accesa piaţa SUA în acest an pentru a se împrumuta în dolari, întrucât prima ieşire a fost un succes, în următoarea emisiune fiind mai puţin importantă suma atrasă, cât mai ales percepţia inverstitorilor şi lungirea maturităţilor, spune ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, potrivit Mediafax.ro.

“A fost un succes şi trebuie continuat. Nu suma este importantă, ci percepţia investitorilor privind România. Chiar a fost un test cum este percepută România pe piaţa din SUA şi s-a dat un semnal că investitorii apreciază măsurile aplicate”, a declarat Ialomiţianu pentru MEDIAFAX.

El a coninuat arătând că emisiunile pe pieţele externe sunt importante pentru că se testează percepţia investitorilor în ceea ce priveşte guvernarea şi riscurile asociate evoluţiei economice a României.

Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că amânarea emisiunii din toamna anului trecut de pe piaţa SUA nu a fost un eşec, ci doar o poziţionare a României, care a transmis că nu are presiuni de finanţare şi nu doreşte să acceseze fonduri la orice costuri.

România a atras marţi 1,5 miliarde dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani la un randament de 6,875% pe piaţa din SUA. Cererea pentru obligaţiun a totalizat aproape 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centrala şi de Est.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *