Iesirea din ignoranta

Dan CarbunaruDan Carbunaru

De cativa ani, omenirea cauta o solutie pentru iesirea din criza. De cateva zeci de ani, romanii cauta iesirea din ignoranta. De fapt, parca multi au incetat sa o mai caute.

O combinatie de autism si disperare sugruma azi Romania europeana. Atenti la integritatea teritoriala propavaduita de Constitutie, politicienilor nu li s-au scurs doar voturile, ci si vietile milioanelor de romani porniti in exod, intr-un ritm intrecut doar de chinezi.

Studiile europene arata ca exista o legatura stransa intre nivelul de prosperitate al unei familii si cel al educatiei membrilor sai. Astazi stim ca suntem bogati in resurse naturale/umane si ne culcam la fel de flamanzi cu acest gand.

Povestile livrate de cohortele de piaristi guvernamentali nu vor putea tine de foame pentru tot mai saracii si umilitii din aceasta tara. A saptea tara ca marime din UE se zvarcoleste, de la intrare, la periferia oricarui clasament relevant privind nivelul de trai al propriilor cetateni.

Trezirea la realitate si iesirea din ignoranta nu ne costa nimic. Dar a ramane asa ne poate costa totul. Ziua de azi, inca a noastra, dar si cea de maine, pe care ar trebui sa o lasam copiilor nostri.

Nu intamplator, Strategia UE 2020, centrata pe o economie bazata pe cunoastere, promoveaza educatia europenilor ca principal motor de crestere. Nu intamplator, Romania interbelica s-a ridicat pe umerii celor care au sadit semintele cunoasterii cu cateva zeci de ani in urma. Iesirea din ignoranta este Calea Europeana a Romaniei!

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.