Igor Dodon, vizită oficială la Moscova pe 16-17 ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va efectua prima sa vizită oficială la Moscova în perioada 16-17 ianuarie și speră să aibă, în cadrul acestei vizite, o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri o sursă diplomatică de la Chișinău pentru agenția de presă TASS.

FOTO: presedinte.md

“Igor Dodon va efectua o vizită la Moscova în 16-17 ianuarie. Speră la o întrevedere cu președintele Vladimir Putin și, de asemenea, sunt planificate întâlniri cu reprezentanți ai conducerii Adunării Federale”, a declarat sursa citată de TASS, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, calendarul vizitei lui Igor Dodon și agenda discuțiilor cu Vladimir Putin fuseseră discutate de noul lider de la Chișinău cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care s-a aflat într-o vizită în R. Moldova imediat după învestirea lui Dodon.

Citiți și Igor Dodon, discuții cu Rusia privind Transnistria. Președintele R. Moldova se întâlnește cu Vladimir Putin la Moscova pe 17 ianuarie 2017

În cursul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale moldo-ruse, perspectivele unui eventual progres în problema transnistreană, soluționarea principalelor subiecte în colaborarea moldo-rusă și agenda întrevederii cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale de la Chișinău ulterior întâlnirii dintre Dodon și Rogozin.

Am acceptat cu plăcere invitaţia şi mi-am exprimat speranţa la o relansare plenară a relaţiilor moldo-ruse”, a menționat Igor Dodon.

Citiți și Federația Rusă și Republica Moldova au semnat un protocol de cooperare economică. Problema embargoului va fi discutată la întrevederea dintre Vladimir Putin și Igor Dodon

Întrevederea cu Vladimir Putin este planificată pentru data de 17 ianuarie 2017. Încă din campania electorală, Dodon anunța că Moscova va fi prima sa destinație în calitate de președinte al Republicii Moldova.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.