IIF: Un faliment necontrolat al Greciei ar putea avea costuri de peste 1000 mld €

Un faliment necontrolat al Greciei ar avea costuri de peste 1.000 de miliarde de euro pentru economia internaţională, potrivit unui document transmis de Institutul pentru Finanţe Internaţionale (Institute of International Finance -IIF) liderilor europeni.

IIF, care a negociat în numele băncilor comerciale cu guvernul de la Atena pentru restructurarea datoriei statului elen, consideră că Banca Centrală Europeană ar fi puternic afectată, prin expunerea pe datoria Greciei, dar şi prin măsurile pe care ar trebui să le adopte pentru a evita contagiunea la alte state slabe din Europa, se arată în documentul IIF, obţinut de Athens News şi preluat de Mediafax.

Intrarea Greciei în incapacitate de plată ar ameninţa direct cu destabilizarea Portugaliei, Irlandei, Italiei şi Spaniei.

Raportul obţinut de Athens News a fost transmis liderilor europeni pe 18 februarie, înainte de decizia de a lansa programul de restructurare a datoriilor statului elen, anunţat la sfârşitul anului trecut.

IIF, cu sediul la Washington, include peste 400 de instituţii financiare din circa 70 de ţări, inclusiv patru din Grecia.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  single-woman.tv

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *