IMAGINEA ZILEI Papa Francisc a spălat picioarele unor deținuți, într-un ritual simbolic săvârșit în Joia Mare a Paștelui

Papa Francisc a spălat joi după-amiază picioarele unor deținuți și a celebrat mesa la penitenciarul Paliano, o fortăreață în care sunt încarcerați în principal foști mafioți, marcând din nou prin acest gest apropierea lui față de populația carcerală în Săptămâna Sfântă, relatează AFP.

În tradiția creștină, Joia Mare comemorează ziua în care Hristos spală picioarele apostolilor și instituie euharistia la Cina cea de Taină, iar ritualul este unul care a fost perpetuat în creștinism, precizează Agerpres.

“Suntem cu toții păcătoși. Cu toții avem defecte”, le-a spus papa deținuților în timpul slujbei improvizate transmisă în direct de Radio Vatican. 

Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 deținuți, printre care un musulman care urmează să se convertească și trei femei, a precizat Vaticanul.

De la începutul pontificatului său, papa Francisc a decis să scoată acest ritual în afara Vaticanului, În 2013, el s-a deplasat la o închisoare pentru minori, anul următor la un centru pentru persoane cu handicap, în 2015 din nou la un penitenciar și anul trecut la un centru de primire pentru refugiați.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *