IMM-urile, doar sase documente pentru fonduri europene

Guvernul a decis reducerea numărului de acte solicitate la depunerea proiectelor care vizează accesarea de fonduri europene pentru IMM-uri, de la 29 la şase, a anunţat joi premierul Emil Boc.

“Am simplificat printr-un memorandum adoptat în Guvern, de la 29 la şase acte cerute, tocmai pentru a uşura depunerea proiectelor pentru IMM-uri. Acum vrem să le extindem la toate programele operaţionale sectoriale” a declarat Boc în cadrul unei dezbateri pe tema industriei auto.

Premierul a spus că reprezentanţii Executivului au decis totodată, în cadrul şedinţei pe tema fondurilor structurale care a avut loc la începutul acestei săptămâni, ca documentele care pot fi accesate de autorităţi să nu mai fie solicitate persoanelor care depun proiecte. “Mă refer aici la acele documente care pot fi accesate de stat, cum ar fi bilanţul contabil, care se află pe pagina de internet a ANAF”, a explicat Boc.

“Am decis să studiem posibilitatea ca la început să dai o declaraţie pe propria răspundere că vei depune aceste documente, iar dacă eşti declarat eligibil, să fie depuse în termenul stabilit, tocmai pentru a încuraja şi a uşura mecanismul de depunere şi evaluare a documentelor”, a spus premierul.

Şeful Executivului a spus că persoanele care lucrează cu fonduri europene vor primi în continuarea sporul de 75%, dar că acest spor va fi acordat numai celor care “lucrează cu adevărat cu fonduri europene”.

sursa Newsin

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.