Incident fără precedent în Siria. Un avion american a doborât o aeronavă de luptă a regimului de la Damasc. Reacția Rusiei

Statele Unite ale Americii trebuie să respecte integritatea teritorială a Siriei și să se abțină de la acțiuni unilaterale în această țară, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov luni, potrivit agențiilor de presă ruse, citate de Reuters.

”Toate țările trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei și să coordoneze orice acțiune <pe teren> cu Damascul”, a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenția de presă TASS, după o întâlnire a miniștrilor de externe din țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) luni la Beijing, conform Agerpres.

Referitor la ceea ce se întâmplă în teatrul de operațiuni din Siria, ”noi credem că este necesar să se respecte pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei”, a insistat șeful diplomației ruse.

Declarația oficialului rus vine în contextul în care un avion american a doborât duminică un aparat de zbor al armatei siriene în sudul provinciei Raqqa. Washingtonul a anunţat că avionul sirian bombardase zone în care se aflau forţele coaliţiei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic

”Acest atac flagrant este o încercare de subminare a eforturilor armatei ca singura forţă eficientă capabilă, alături de aliaţii săi, să combată terorismul pe teritoriul său. Acest incident vine într-un moment în care armata siriană şi aliaţii săi au făcut progrese evidente în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic”, se arată într-un comunicat al autorităţilor de la Damasc.

De cealaltă parte, Comandamentul Central al SUA a precizat că avionul sirian a fost doborât ”ca măsura de apărare colectivă a forţelor partenere ale Coaliţiei”, identificate drept Forţele Democratice Siriene (SDF) din apropierea oraşului Tabqah, aflat în provincia Raqqa.

 

.

One Response to Incident fără precedent în Siria. Un avion american a doborât o aeronavă de luptă a regimului de la Damasc. Reacția Rusiei

  1. Florin Ion 19/06/2017 at 21:09

    Rusii trebuie sa inteleaga unde sunt si sa-si plece capul. Diferenta intre avioanele americane si cele rusesti e enorma! Iar presedintele american nu sta prea mult pe ganduri. E umilitor pt Putin! Probabil spumega!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.