Incotro, Romania?

Dan Carbunaru

Micuta tara din Sud-Estul Europei gafaie la portile continentului. Gafaie economia, gafaie democratia, gafaie presa, gafaie societatea… gafaim cu totii. Seninatatea liderilor politici care decreteaza zilnic ce e bine si ce e rau in RO pare rupta de grijile, spaimele si sperantele romanilor. Chiar si atunci cand le invoca, sau tocmai de aceea.

Ratam obiective importante si dezbaterea despre cine e vinovat-atentie, in Ro arareori vinovatul plateste- acopera repede fondul si miza problemei. Poate daca am fi oi, ne-am alinia mai usor la comenzile politice ale vremelnicilor stapanitori de tara. Cum nu suntem oi, putem privi cu ingrijorare deteriorarea nivelului de trai si a economiei. Fara investitii, cu locuri de munca in scadere – mai putin la Guvernul-oglinjoara dupa modelul Comisiei  Europene si in Parlament, unde numarul alesilor e dublu fata de numarul cerut la referendum, viitorul nostru si, din pacate, probabil si cel al copiilor nostri, arata in nuante de gri.

Declaratiile colorate ale politicienilor nu vor reusi sa coloreze griul realitatii in care traim. Faptele lor ma determina sa cred din ce in ce mai putin ca vom iesi din mizele lor meschine.

Salvarea romanilor pare a se indrepte spre o salvare personala, pe persoana fizica. Asta in cel mai bun caz.

Reforma clasei politice? Sa aprindem o lumanare la capataiul ei.

 

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.