Încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări în februarie

 Încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări în februarie, potrivit Mediafax, susţinând semnele că economia uniunii monetare se stabilizează după contracţia din trimestrul al patrulea.

Un indicator al încrederii şefilor de companii şi consumatorilor în cele 17 ţări euro a urcat în februarie pentru a doua lună consecutiv, de la 93,4 puncte în ianuarie la 94,4 puncte, a anunţat, marţi, Comisia Europeană. Economiştii consultaţi de Bloomberg prognozau o creştere până la 94 de puncte, potrivit Bloomberg.

Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a ajutat la atenuarea impactului măsurilor mai dure de austeritate adoptate în regiune, companiile majorând numărul de angajaţi şi producţia pentru a face faţă exporturilor. Încrederea sectorului de afaceri din Germania acrescut în februarie peste aşteptări, la maximul a şapte luni, iar investitorii au devenit mai optimişti.

Raportul pentru zona euro sugerează că “etapa mai dificilă a trecut. Chiar şi aşa, încerderea este la un nivel încă scăzut”, a declarat economistul-şef pentru Europa al IHS Global Insight, Howard Archer.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  provectumimoveis.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *