Iniţiativa pentru IMM-uri: 540 de milioane de euro disponibile pentru finanţarea întreprinderilor româneşti. Comisarul Corina Crețu: Sper ca România să fie un exemplu în UE

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România – Bancpost şi Banca Transilvania – în cadrul programului “Iniţiativa pentru IMM-uri”. Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Foto: Facebook / Corina Crețu

Salutând această inițiativă, Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat: “Sunt foarte încântată să observ că întreprinderile româneşti profită din plin de potențialul oferit de Iniţiativa pentru IMM-uri. Antreprenorii români sunt talentaţi, iar micile întreprinderi din România sunt competitive, însă au adeseori nevoie de un mic stimulent suplimentar pentru a putea dezvolta produse inovatoare, intra pe noi pieţe sau crea noi locuri de muncă în țară. Este exact scopul acestui program. Sper, în acelaşi timp, că România va deveni un exemplu în toată Uniunea Europeană şi va convinge alte state membre să adopte Iniţiativa pentru IMM-uri”.

Comentând asupra semnării acordurilor, Roger Havenith, Director General Adjunct al FEI, a declarat: „Iniţiativa pentru IMM s-a bucurat de o cerere mare şi mă bucur că s-au semnat deja cinci acorduri de garantare. Prin aceste acorduri, se vor finanţa 3.700 de IMM-uri în următorii ani. Combinaţia dintre Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii, resursele Orizont 2020 ale UE şi cele ale Grupului BEI permit Fondului European de Investiţii să ofere reducerea cerinţelor de garantare pentru IMM-uri prin intermediul băncilor participante”.

Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: “Aceste cinci bănci sunt instituţii importante de creditare a IMM şi vor avea un rol crucial în sprijinirea antreprenorilor locali prin Iniţiativa pentru IMM. Grupul BEI este angajat ferm în implementarea Iniţiativei pentru IMM şi ne bucurăm să anunţăm, împreună cu autorităţile române, că aceste cinci bănci vor începe foarte curând să ofere finanţări pentru IMM în România. Avem încredere că aceste acorduri vor avea beneficii pe termen lung pentru mediul de afaceri din România”. 

Acordurile cu cele cinci bănci urmăresc să faciliteze accesul la finanţare pentru IMM-uri româneşti, oferindu-se o garanţie care acoperă 60% din fiecare credit şi dobândă redusă. Se estimează că se vor sprijini aproximativ 3.700 de IMM-uri, prin cele 540 de milioane de euro disponibile. România contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, împreună cu resurse ale BEI şi ale programului Orizont 2020.

 

.

One Response to Iniţiativa pentru IMM-uri: 540 de milioane de euro disponibile pentru finanţarea întreprinderilor româneşti. Comisarul Corina Crețu: Sper ca România să fie un exemplu în UE

  1. DAC ROMAN 22/06/2017 at 21:31

    Respect Corina Cretu, dar si mai mult daca parasesti mafia.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.