Înmatricularea autovehiculelor din statele UE ar putea deveni mai uşoară

Senatorii din Comisia economică au dat miercuri raport favorabil propunerii de regulament aparţinând Parlamentului European de simplificare a transferului de autovehicule înmatriculate în alt stat membru în interiorul pieţei unice, scrie Agerpres, potrivit Capital.ro.

Obiectivul propunerii Parlamentului European este de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei unice prin eliminarea obstacolelor administrative legate de procedura de reînmatriculare a autovehiculelor care împiedică în prezent libera circulaţie a acestora.

Totodată, propunerea are rolul de a armoniza, raţionaliza şi simplifica procedurile de reînmatriculare a autovehiculelor înmatriculate în alt stat membru în folosul cetăţenilor, angajatorilor, firmelor de închiriere auto, societăţilor de leasing şi autorităţilor de înmatriculare.

 Iniţiativa vizează cetăţenii care se mută dintr-o ţară în alta, persoanele care au casă de vacanţă în alt stat membru, cei care apelează la piaţa de autovehicule second-hand din interiorul UE, dar şi comercianţii de maşini second-hand.
Sursa: Capital.ro
Foto:  bestleasedeals.org
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.