INS: Turismul românesc, în creştere

În luna iunie 2012, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat o creştere cu 11,8%, respectiv cu 7,2%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), potrivit EVZ.ro.

Comparativ cu luna iunie 2011, în luna iunie a acestui an s-au înregistrat creşteri la punctele de frontieră la sosirile vizitatorilor străini, cu 4%, şi scăderi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 0,3%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna iunie 2012 de 776.600, în creştere cu 4% faţă de luna iunie 2011. Majoritatea vizitatorilor străini, 92,8% din total, provine din ţări situate în Europa. Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 50,9% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (32,9%), Bulgaria (21,4%), Germania (9,8%), Italia (7,1%) şi Polonia (5,5%).

Sursa: EVZ.ro
Foto:  brodyaga.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.