Întâlnire între Antonio Tajani și Theresa May, la Londra: Am convenit să lucrăm împreună pentru a rezolva problema drepturilor cetățenilor UE odată cu Brexitul

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a apreciat drept pozitivă întâlnirea pe care a avut-o joi la Londra cu prim-ministrul britanic, Theresa May, și a evidențiat interesul pe care îl au ambele părți în ceea ce privește respectarea drepturilor cetățenilor comunitari după finalizarea negocierilor de ieșire a Marii Britanii din UE, informează EFE, citat de Agerpres.

Foto: Facebook/ Antonio Tajani

Tajani le-a comunicat jurnaliștilor după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul britanic că au hotărât rezolvarea problemei drepturilor, atât ale cetățenilor comunitari care trăiesc în Marea Britanie, cât și ale celor britanicilor care locuiesc în statele membre ale Uniunii.

Acesta este mesajul cel mai important. Dorim să lucrăm împreună. Doamna May a subliniat această poziție. Este poziția noastră“, a precizat președintele Parlamentului European. Acesta a catalogat discuția pe care a avut-o cu șefa Executivului britanic drept “un bun început”, iar acum “trebuie să continuăm cu implementarea”.

Un purtător de cuvânt al guvernului Marii Britanii a informat presa că Theresa May și Tajani au convenit asupra menținerii unei relații strânse între Londra și Bruxelles după ce statul englez va fi părăsit UE, dar și de a oferi siguranță cetățenilor comunitari cu privire la statului legal pe care-l vor avea odată cu Brexitul.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *