Întâlnire PDL – mediul de afaceri în cadrul evenimentului: ”Alegem România Business”

Guvernul Alternativă al PDL a organizat, luni, la World Trade Center, o întâlnire cu mediul de afaceri din România, în cadrul evenimentului ”Alegem România Business” la care au participat oameni de afaceri din toate domeniile de activitate.

La întâlnire a participat președintele PDL, Vasile Blaga, premierul Guvernului Alternativă al PDL, Cătălin Predoiu, și membrii Guvernului Alternativă. Mediul de afaceri a fost reprezentat de peste o sută de oameni de afaceri din toate sectoarele economice, informează partidul, într-un comunicat de presă.

Obiectivul declarat al întâlnirii a fost acela de a se identifica problemele cu care mediul de afaceri se confruntă, soluțiile la aceste probleme și modul în care Partidul Democrat Liberal le poate promova și susține.

vasile blagaPreședintele PDL Vasile Blaga a declarat, în debutul întâlnirii, că “trebuie depășit momentul în care politicul ia decizii în spatele ușilor închise care afectează mediul de afaceri”. El a spus că, în calitate de principal partid de opoziție, PDL are obligația și pârghiile de a promova ideile mediului de afaceri și de a pune presiune pe Guvern pentru modificarea politicilor fiscale în acord cu nevoile mediului de afaceri. Potrivit sursei, Vasile Blaga a mai spus că se impune schimbarea percepției asupra colaborării mediului de afaceri cu politicul întrucât în mentalul colectiv există impresia că cele două componente colaborează netransparent. “Linia de demarcație între trafic de influență și lobby este foarte subțire. Trebuie să vorbim răspicat despre faptul că mediul de afaceri trebuie consultat public. Mediul de afaceri nu trebuie redus la o clasă defavorizată de politicile guvernamentale sau favorizată netransparent”, a susținut Vasile Blaga.

Președintele PDL a susținut că o societate devine puternică când are un mediu de afaceri puternic care generează profit atât pentru angajator cât și pentru angajat. Vasile Blaga a mai declarat că PDL, ca partid de dreapta, are obligația să dezlege cetățeanul de stat. “Statul trebuie să fie subordonat cetățeanului și nu invers”, a spus Vasile Blaga, citat în comunicatul de presă.

Premierul Guvernului Alternativă, Cătălin Predoiu, a spus, în intervenția sa, că România are nevoie de un model economic coerent pentru a construi încredere reciprocă între mediul politic și mediul de afaceri. “Fără parteneriatul dintre politic și mediul de afaceri nu putem ieși din cercul vicios în care se află acum România”, a spus Cătălin Predoiu. El a atras atenția că România nu are niciun model de dezvoltare economică pe termen lung care să valorifice industriile principale, avantajele, plusurile și piețele pe care le are.

catalin predoiu“România are numai programe pe termen scurt și mediu. Cum putem face să avem o paradigmă care să ordoneze evoluția România pe 15-20 de ani? Cum putem face ca miile de tineri care pleacă din România să găsească aici soluții pe măsura ambițiilor lor?”, a spus Cătălin Predoiu. El a susținut construcția unui proiect economic pentru România care să devină proiect de țară, potrivit sursei citate.

După intervențiile oamenilor de afaceri prezenți la întâlnire și răspunsurile miniștrilor din Guvernul Alternativă al PDL la problemele ridicate de aceștia, Cătălin Predoiu a declarat că intenția PDL este aceea de a continua dialogul cu mediul de afaceri din România prin constituirea unor grupuri de lucru care să vină cu rezolvări la problemele și propunerile venite de la oamenii de afaceri. “Astăzi am făcut un pas pe care dorim să îl continuăm mult timp de acum înainte”, a conchis Predoiu.

 

Sursa: Comunicat de presă

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *