Intalnirea ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, cu deputatul francez Pierre-Yves le Borgn

Pierre-Yves Le Borgn Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, l-a primit marti, 22 octombrie 2013,  pe Pierre-Yves Le Borgn’, deputat în Adunarea Naţională Franceză pentru francezii din străinătate, aflat într-o vizită în România, potrivit unui comunicat MAE remis redacţiei.
Ministrul delegat Cristian David i-a prezentat oaspetelui francez abordarea pe care ţara noastră o are în domeniul relaţiilor cu românii de peste graniţă şi proiectele sale personale în ceea ce priveşte dezvoltarea arhitecturii instituţionale pe care doreşte să o realizeze în mandatul său. Oficialul român a precizat că, fiind vorba de un început de drum, ţara noastră este deschisă spre experienţa altor state, iar Republica Franceză poate constitui un bun model, se arată în comunicat. În acest context, ministrul delegat Cristian David a trecut în revistă rezultatul discuţiilor pe care le-a avut la Paris cu ministrul delegat pentru francezii din străinătate, Hélène Conway-Mouret, precum şi schimbul de experienţă realizat cu acest prilej.
Totodată, oficialul român a abordat subiectul comunităţii româneşti din Franţa, bine integrată din punct de vedere economic şi social, amintind în context şi problemele generate la nivelul acesteia de recentele declaraţii ale unor autorităţi franceze. Referitor la acest aspect, deputatul Pierre-Yves Le Borgn’ a asigurat că va transmite Guvernului Republicii Franceze şi colegilor săi din Adunarea Naţională mesajul părţii române.
Cu această ocazie, oficialul francez a solicitat recomandări privind personalităţi şi asociaţii reprezentative pentru comunitatea românească din Franţa, în scopul implicării acestora în proiecte specifice. Pierre-Yves Le Borgn’ a ţinut să amintească legăturile speciale dintre România şi Franţa, unele dintre acestea favorizate de activitatea unor personalităţi politice de anvergură.
Sursa: MAE
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.