Interviu EurActiv – Neelie Kroes. Cum concureaza Europa cu China ca ritm de crestere

“Economia noastra digitala este subestimata de catre public, fiind mult mai importanta decat s-ar putea crede. Este mai mare decat economia Belgiei si, daca ar fi apartinut unei tari, aceasta ar fi fost eligibila de a deveni membru G20. Ritmul ei de crestere este de 12% anual, similar cu cel al Chinei”, spune Neelie Kroes, intr-un interviu pentru EurActiv.

 

EurActiv: Care este pozitia Europei in raport cu principalii sai rivali economici (China, SUA, Rusia, America de Sud) in sectorul IT&C?

 

Neelie Kroes: Lucrurile sunt amestecate. Conducem in multe aspecte legate de broadband si telefonie mobila. Dar, suntem in urma in ceea ce priveste broadband-ul de mare viteza, stagnam in HPC, nu avem acelasi nivel de investiti pe care il au multe economii din Asia. Dar, practic, spre deosebire de acesti concurenti, dispunem de o strategie digitala primordiala, Agenda digitala, de care sunt responsabila. Nu vom simti imediat aceste beneficii, dar pot sa va asigur ca Europa va avea de castigat pe termen lung de pe urma acestei agende. Europa va fi cea care va dicta ritmul in comertul electronic,e-sanatate, drepturi de proprietate intelectuala, standarde, protectia datelor, in orice domeniu posibil. Va reprezenta, cu siguranta, cea mai buna investitie pe care Europa poate sa o faca si din acest motiv sunt atat de entuziasmata.

Neelie Kroes este vice-presedinte al Comisiei Europene, responsabil de portofoliului Agendei Digitale

Articolul integral poate fi citit AICI.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *