Investitorii din SUA şi Marea Britanie au cumpărat peste 60% din obligaţiunile în dolari emise marţi de România

Fondurile de investiţii au fost principalii cumpărători ai obligaţiunilor în dolari emise marţi de România, cu 61% din totalul de 750 milioane de dolari, investitorii din SUA acoperind 42% din sumă, iar cei din Marea Britanie 35% din valoare, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit Mediafax.ro.

“Ponderea investitorilor din SUA a scăzut faţă de emisiunea iniţială cu 6 puncte procentuale, iar cea a celor din Marea Britanie a urcat cu 5%. În acelaşi timp a crescut de la 2% la 5% procentajul investitorilor asiatici. Structura arată că România inspiră încredere pe din ce în ce mai multe pieţe. Se remarcă de asemenea, creşterea ponderii investitorilor care caută active sigure, pe termen lung, cum sunt fondurile de pensii, firmele de asigurări şi băncile centrale”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Alexandru Drăgoi, citat într-un comunicat transmis de MFP.

“Prin această emisiune, reiterăm angajamentul nostru de a extinde baza de investitori pe toate continentele şi suntem consecvenţi cu măsurile pe care le-am luat în sensul extinderii maturităţii datoriei publice”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Sursa articol:  Mediafax.ro
Sursa foto:  jpgwallpaper.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *