Investitorii germani: România, mai atractivă decât Ungaria sau Bulgaria

România este mai atractivă decât Ungaria, Bulgaria sau Ucraina pentru investitorii germani, dar este mai puţin bine văzută de către aceştia faţă de Cehia, Polonia, Slovacia, Croaţia, Lituania sau Letonia, potrivit unui sondaj realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Germană preluat de Mediafax.

89% dintre cei chestionaţi ar alege din nou România ca amplasament investiţional. În ciuda unor probleme, aşteptările investitorilor au fost îndeplinite. De asemenea, 54% dintre participanţi consideră situaţia actuală a firmei ca fiind satisfăcătoare, 42% ca fiind bună. Majoritatea sunt de părere că acest lucru va rămâne neschimbat şi în 2012″, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Germană în România (AHK România).

“Europa Centrală şi de Est (ECE) este una din regiunile europene care înregistrează cea mai dinamică creştere, ceea ce pentru firme din Germania înseamnă un potenţial de piaţă ridicat. În ţările din aceste regiuni firmele germane au investit până în prezent circa 105 miliarde de euro-circa o zecime din totalul investiţiilor directe germane. În România, investiţiile directe germane s-au situat la sfârşitul anului trecut la peste 5,6 miliarde de euro, conform datelor Băncii Federale Centrale”, se menţionează în comunicat.

La chestionar, realizat în luna martie, au participat 49 de firme membre ale AHK Romania, majoritatea din sectorul servicii şi comerţ. Acesta este parte a unui chestionar de conjunctură al Camerelor de Comerţ şi Industrie Germane din străinătate, regiunea Europa Centrală şi de Est. Peste 1.300 de firme au participat la chestionar.

Detalii AICI.

Foto: soundofcannons.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.