Invitatie evenimente – tematica multilingvistica

„MALLtilingvism – Voci și Culoare”: eveniment de promovare a limbilor străine adresat publicului larg

Pe 25 septembrie, între orele 14.00 și 18.00, la Băneasa Shopping City, va avea loc evenimentul cultural „MALLtiligvism – Voci si culoare” care celebrează importanța și frumusețea învățării limbilor străine prin momente artistice de teatru, dans şi muzică, cu ocazia a zece ani de existență în Europa a Premiilor European Language Label (Eticheta lingvistică europeană), precum şi a celei de-a zecea aniversări a Zilei Europene a Limbilor Străine. Organizatori sunt Reprezentanța Comisiei Europene în România, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Acesta va fi mai mult decât un eveniment de celebrare: este o ocazie de a descoperi noile priorități în domeniul educației lingvistice și de a observa evoluția în tehnicile de învățare a limbilor străine. Educația în acest sens dărâmă bariere, deschide oportunități, apropie oamenii”, subliniază domnul Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În cadrul evenimentului, vor avea loc și cursuri de limbi străine (rusă, macedoneană, greacă, arabă, germană, italiană, japoneză și altele), jocuri de improvizație lingvistică, concursuri pe teme lingvistice, proiecții de filme.

Noi credem că lucrurile minunate se întâmplă atunci când oameni din lumi diferite, cu viziuni și experiențe diferite, se abordează reciproc pentru a comunica. Acțiunea noastră chiar asta va oferi celor prezenți: ocazia să fie împreună, să comunice și să învețe unul de la celălalt, indiferent de limba vorbită, de religie, culoare politică, cultură, structură socială”, precizează doamna Monica Calotă, Director ANPCDEFP.

Invata o limba straina! Exprima-te pe intelesul tuturor!

Vă invităm să luați parte luni, 26 septembrie, începând cu orele 10.30, la evenimentul dedicat proiectelor premiate cu distincţia European Language Label (Eticheta lingvistică europeană) în perioada 2001-2011, care va avea loc în cadrul Spaţiului Public European (strada Vasile Lascăr, nr 31, sector 1, Bucureşti).

Evenimentul este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE),  Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.

La eveniment vor lua cuvântul domnul Niculae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România; domnul Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene; domnul Marko Attila, Secretar de stat al Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României; domnul Augustin Mihalache, consilier al Direcţiei generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale; doamna Monica Calotă, director ANPCDEFP.

Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună frumusețea limbilor străine și pe cei care depun eforturi în a le aduce mai aproape de noi.

Pentru mai multe detalii:

Camelia Enăchioiu

Senior Account Executive

Chelgate Ltd.UK – sucursala București

Strada Amman, nr. 14, Sector 1 –  București

T: +40 (0)21 230 07 24

F: +40 (0)21 230 07 25

M: +40 (0)732 33 44 68

+40 (0)740 69 31 44

E-mail: ce@chelgate.com

www.chelgate.com

Surse foto: multilingualmania.com; eunic-brussels.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *