Iohannis: Nu am discutat cu Antonescu despre candidatura mea în alegerile europarlamentare

klaus iohannisPrim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferință de presă, că urmează să discute cu președintele partidului, Crin Antonescu, dacă va fi cap de listă la alegerile europarlamentare, existând posibilitatea ca această chestiune să fie discutată pe 1 februarie, de Delegația Permanentă a PNL, informează Agerpres.

“Atâta vreme, cât nu am discutat în partid, răspunsul este nu. Nu (am discutat cu domnul Antonescu — n.r.), tocmai de aceea, nu ar fi chiar fair față de oamenii din partid. Dacă vă spun că, da, acolo ajung, dacă vă spun, nu, nu ajung. Ce să mai povestim… Asta e o chestiune care va fi discutată sau nu pe 1 februarie, la Delegația Permanentă “, a spus Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

Întrebat de corespondentul Agerpres, dacă își dorește să ajungă europarlamentar și ar abandona postul de primar al Sibiului, Klaus Iohannis a refuzat să răspundă, mulțumindu-se să spună că și-ar dori ca și Constituția noastră să permită unui primar să mai ocupe și o altă funcție, cum e în Franța.

“Dacă vreau în Parlamentul European? Până nu discutăm în partid, aș prefera să nu vă spun dacă vreau sau nu. (…) Eu nu am lăsat Sibiul pentru multe alte lucruri. Constituția prevede că nu se poate ca un primar să aibă și alte funcții. Nu mi se pare chiar bine gândită. Dar asta e o părere pur personală. În Franța, spre exemplu, un primar poate să fie și ministru și deputat”, a spus Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.