Ion Jinga, ambasadorul român în Marea Britanie: „Nu vremea tipic englezească, ci economia stagnantă va opri valul de imigranţi români“

Flag_-_Great_BritainAmbasadorul român la Londra susţine, în urma apariţiei  campaniei din presa prin care britanicii vor să-i descurajeze pe români şi bulgari să vină în Marea Britanie, că nu vremea tipic țării, ci economia stagnantă de aici va lucra în favoarea englezilor.

“Dacă economia britanică a avut anul trecut o creştere egală cu zero, noi am experimentat o creştere de 2,5% în 2011 şi una de 1,7% anul trecut“, a declarat ambasadorul român, anticipând o creştere similară şi anul acesta. „Aşadar economia noastră îşi revine mai rapid decât a altor ţări europene“.

Jinga mai spune că plecarea profesioniştilor români a creat probleme acasă.

„Românii nu au venit aici pentru a cere asistenţă socială, ci pentru a lucra şi pentru a lucra în zone în care britanicii nu sunt interesaţi“ să o facă, a spus el. „Avem probleme în sistemul medical acum din cauză că doctorii noştri au plecat în Marea Britanie, Franţa. Nu suntem mulţumiţi de situaţie“.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *