Iosif Matula (PPE, PDL): “Preşedinţia daneză vrea o Europă responsabilă financiar, dinamică, ecologică, sigură”

Nicolai Wamen, ministrul danez al afacerilor europene a prezentat în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European priorităţile cheie ale preşedinţiei daneze în domeniul politicii de coeziune referindu-se la o Europă mai responsabilă, dinamică, ecologică şi sigură.

Valorificarea potenţialului dezvoltării de întreprinderi şi locuri de muncă, tranziţia către o economie sustenabilă şi ecologică, negocierile pentru bugetul aferent perioadei 2014–2020, dar şi negocierea reformei politicii de coeziune se află, de asemenea, pe agenda de lucru a preşedinţiei daneze.

Europarlamentarul Matula a evidenţiat, în cadrul schimbului de opinii, că preşedintia daneză în exerciţiu are rolul de a susţine regiunile în prim planul politicilor europene.

“Aveţi misiunea să susţineţi interesele regiunilor în următoarea perioadă dedicată pregătirii viitorului cadru financiar. Cheia dezvoltării Uniunii stă în dezvoltarea regiunilor”, a precizat Iosif  Matula.

Acesta a mai subliniat că decizia trebuie să fie luată cât mai aproape de cetăţean, să funcţioneze principiul subsidiarității, iar regiunile să devină mult mai puternice.

Autoritățile regionale și locale trebuie atrase în elaborarea viitoarelor contracte de parteneriat care vor fi semnate între statele membre  și Comisia Europeană.

În acest sens, președinţia daneză doreşte să lucreze îndeaproape cu membrii Comisiei REGI.

”Politica de coeziune este una dintre cele mai mari poveşti de succes din istoria integrării europene şi, totodată un element important în  pregătirea Europei pentru provocările cu care se confruntă” a afirmat Nicolai Wamen.

Sursa foto: matulaiosif.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *