IPP propune Comisiei Europene să administreze direct fondurile pentru România

După eşecul administrării actualelor fondurilor structurale, pentru 2014 – 2020, Institul pentru Politici Publice(IPP) propune un management direct coordonat de Bruxelles şi implementarea externalizată către organisme private recunoscute la nivel european, scrie Adevarul in editia electronică.

„România este în cea mai gravă situaţie dintre toate ţările membre UE în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor structurale din actualul exerciţiu financiar, pentru că lucrează cu autorităţi de management incompetente şi se complace într-o corupţie endemică de care profită toate partidele politice. Toate informaţiile publice accesate atât în ţară cât şi direct la Bruxelles arătând că în foarte scurtă vreme România se va afla într-un blocaj total în ce priveşte fondurile europene, propunem un mecanism excepţional de gestionare prin care managementul să fie asigurat de Comisie cu posibilitatea subcontractării unor operaţiuni financiare către firme şi organizaţii private cu experienţă recunoscută la nivel internaţional”, se arată într-o analiză efectuată de IPP.

“Propunem Comisiei Europene să administreze direct fondurile pentru România, cu posibilitatea subcontractării unor operaţiuni către entităţi private recunoscute la nivel internaţional pentru expertiza în gestionarea fondurilor comunitare. Lansăm public această propunere reamintind tuturor celor care se arată îngrijoraţi de situaţia gestionării fondurilor europene în România, că ele nu aparţin statelor, ci cetăţenilor ce locuiesc acele state. Propunerea a fost înaintată, de asemenea, printr-o scrisoare deschisă şi Preşedintelui Comisiei Europene, respectiv Comisarilor Europeni cu portofolii relevante pentru managementul fondurilor europene”, sunt de părere reprezentanţii IPP.

Cititi mai multe aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  http://europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to IPP propune Comisiei Europene să administreze direct fondurile pentru România

  1. Valentin Ion Zarnescu 11/09/2012 at 15:44

    SI PRIN ABSURD,DE-AR FI SA SE INTAMPLE SPETA(PROPUSA DE IPP), CINE AR BENEFICIA,EC.???CINE AR PLATI COOFINANTAREA OBLIG.??

    Reply
  2. Paulina Livia Oltean 11/09/2012 at 17:23

    Buna idee 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *