Irlanda nu vrea să fie trasă la fund de Grecia: A lansat un program de austeritate

Autorităţile din Irlanda pun la cale un plan de austeritate prin care vor economisi 12,4 miliarde de euro în următorii patru ani. Programul urmăreşte să reducă deficitul şi să protejeze ţara de criza din Grecia, transmite evz.ro, preluând un articol Bloomberg.

Oficialii au declarat că pregătesc o ajustare în valoare de 3,8 miliarde de euro în 2012, după un buget de 6 miliarde de euro în acest an. Totodată, guvernul Irlandei a redus estimarea de creştere economică a ţării pentru 2012 de la 2,5% la 1,6%.

Irlanda încearcă să se distanţeze de criza care a împins Grecia aproape de colaps şi ameninţă viitorul zonei euro. În timp ce premierul irlandez, Enda Kenny, se bazează pe exporturi pentru a stimula economia, Goldman Sachs spune că revenirea Irlandei este “pusă în pericol de încetinirea globală”.

Ajustările pe care le va suporta Irlanda în anii care urmează se cifrează la aproximativ 8% din întreaga economie şi vor consta în tăieri de cheltuieli şi creşteri de taxe, care trebuie să aducă peste 20 miliarde de euro la buget, după ce economia a început să se clatine, în anul 2008.

Sursa articol: evz.ro

Sursa foto: gettingthewin.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *