Irlanda, șase luni la președinția UE. Ce gânduri are cu România

Cu începere de la 1 ianuarie şi până la 30 iunie 2013, Irlanda va deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene pentru a şaptea oară, scrie Agerpres.

Această preşedinţie coincide cu cea de-a 40-a aniversare a aderării Irlandei la Uniunea Europeană. Preşedinţia irlandeză este prima din noul trio cu Lituania (al doilea semestru 2013) şi Grecia (primul semestru 2014).

Vicepremierul şi ministrul de externe, Eamon Gilmore, declara la Bruxelles că Irlanda va pune economia în centrul preocupărilor sale în următoarele şase luni.

“Atenţia trebuie acum îndreptată asupra provocării de a repune economia europeană pe drumul cel bun, prin îmbunătăţirea competitivităţii globale a UE, promovând creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Aceasta va fi tema centrală a preşedinţiei irlandeze a Uniunii şi această prioritate naţională este împărtăşită de guvernele şi cetăţenii întregii Europe” declara vicepremierul irlandez.

Ambasadorul Republicii Irlanda la Bucureşti, Oliver Grogan, a reiterat sprijinul irlandez pentru aderarea României la Schengen, la 16 octombrie 2012, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat al MAI Marian Tutilescu.

Sursa: Agerpres
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.