Isărescu: Nu fac parte din categoria celor care cred că zona euro se va destrăma

mugur isarescuGuvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, la Sibiu, că actuala criză din Europa este “o criză de creştere”, exprimându-şi speranţa că va fi depăşită şi afirmând că nu face parte “din categoria celor care cred că zona euro se va destrăma”.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a susţinut, vineri, la Sibiu, în cadrul unei conferinţe economice, o prelegere cu tema “Uniunea bancară: principii, provocări, perspective”.

“Prezentarea mea este o prezentare pozitivă, porneşte de la ideea – şi, trebuie să recunoaştem, şi speranţa noastră – că actuala criză economică din Uniunea Europeană, Uniune din care facem parte, este una din multele crize de când s-a format această Uniune, dar este una care va fi depăşită”, a afirmat Isărescu, potrivit Mediafax.

“Nu fac parte din categoria celor care cred că zona euro se va destrăma. Trebuie să fim realişti, este în mari probleme, eu zic că este o criză a creşterii, o criză a dezvoltării poate prea rapide. Înainte de Maastricht, înainte de 1993, în ţările dezvoltate din Occident erau restricţii la mişcările de capital, nu puteai să te duci şi să transferi bani rapid dintr-o ţară în alta, chiar dacă îi transferai prin sistemul bancar, aveai limită la graniţă. O asemenea expansiune teritorială a Uniunii Europene în lăţime, dar şi în adâncime, în profunzime, o asemenea integrare, nu cred că se putea face fără dificultăţi, fără probleme de criză. Eu fac parte din categoria acelora care cred în proiectul european, chiar ştiind că avem probleme, dar asta nu înseamnă că ele nu pot fi rezolvate”, a susţinut guvernatorul BNR.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *