Israelul nu va avertiza Statele Unite în cazul în care va ataca Iranul

Israelul nu va avertiza Statele Unite în cazul în care va decide să lanseze un atac preventiv asupra instalaţiilor nucleare iraniene pentru a absolvi de orice responsabilitate autorităţile din SUA, au indicat serviciile de informaţii americane, potrivit Mediafax.

Oficialii israelieni au menţionat că nu vor informa SUA pentru a nu le face responsabile de oprirea unui eventual atac, încercând să reducă posibilitatea ca preşedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, să învinovăţească Statele Unite de atac, relatează Daily Mail în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Informaţiile, provenite dintr-o serie de convorbiri private la nivel înalt, pot influenţa discuţiile din timpul viitoarei întâlniri de la Casa Albă, dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Barack Obama.

În ultimele luni, oficialii americani au încercat să convingă Israelul că un eventual atac ar fi doar un impediment temporar pentru programul nuclear al Iranului, afirmând că nu au informaţii despre o eventuală tentativă a Iranului de a se folosi de acest program cu scopul de a dezvolta arme nucleare.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  armyrecognition.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *