Israelul pregătește o lege care combate incitarea la terorism pe Facebook. Mesajele ar putea fi șterse în 24 de ore

Miniștrii israelieni au declarat miercuri că intenționează să promoveze o lege care interzice utilizarea rețelei de socializare Facebook pentru promovarea actelor teroriste, informează agenția France Presse (AFP), citat de Agerpres.

facebook twitterMinistrul justiției Shaked Ayelet și cel pentru securitate internă Gilad Erdanont au indicat într-un comunicat comun că s-au întâlnit cu responsabili ai Facebook pe care i-au informat cu privire la intențiile lor.

Potrivit celor doi miniștri, această legislație urmărește să scoată în afara legii difuzarea de “conținut inadecvat”, așa cum sunt mesajele de “încurajare a atacurilor teroriste (…) insulta la adresa responsabililor publici și calomniile”. Aceasta este o violare pentru care giganți ai internetului precum Facebook și Google ar putea fi făcuți responsabili, mai notează AFP, conform sursei citate.

La întâlnirea lor cu responsabilii Facebook, miniștrii israelieni au căutat să asigure retragerea în termen de 24 de ore a conținutului care “incită” la terorism, așa cum este cazul în Uniunea Europeană, se spune în comunicat.

Citiți și: 

Parlamentul Israelului a adoptat o nouă lege antiterorism: Forțele de aplicare a legii primesc libertăți sporite pentru combaterea terorismului

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.