“Istanbul, nu eşti singur”: Zeci de bucureşteni şi-au exprimat în stradă solidaritatea cu protestatarii din Turcia

recep-tayyip-erdoganPremierul turc, Recep Tayyip Erdogan, nu a aratat vreun dram de simpatie pentru zecile de mii de protestatari care au iesit in strada in toata tara.

De fapt, Erdogan se pare ca a dat energie protestelor, numindu-i pe manifestanti “capulcu” (bandit, jefuitor – n. red.), scrie NPR, potrivit Ziare.com.

Pe Internet, eticheta pusa de Erdogan protestatarilor a devenit virala, transformandu-se chiar intr-un verb in limba engleza: “chapuling”.

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în faţa Ambasadei Turciei din Bucureşti, pentru a-şi exprima solidaritatea cu protestatarii din Turcia, afişând mesaje precum “Nu cedaţi” şi “We are çapuling too”, cu referire la sloganul manifestanţilor turci, potrivit Mediafax.ro.

Oamenii care au dorit să participe la această acţiune, organizată de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, s-au adunat, în jurul orei 11.00, în faţa Ambasadei Turciei de la Bucureşti, unde au rămas timp de peste o oră, între gardurile puse de jandarmi şi sub paza acestora.

Sursa: Ziare.com
Foto:

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to “Istanbul, nu eşti singur”: Zeci de bucureşteni şi-au exprimat în stradă solidaritatea cu protestatarii din Turcia

  1. Camelian Propinatiu 09/06/2013 at 14:47

    E amuzant pentru Tokes si Voronin sa constate inveninarea relatiilor dintre România (indatorata pâna prin 2222) si o Turcie cu prisos de capital.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *