Istoria atacurilor armate in scoli din Europa

liceuMacelul de la un liceu din Germania s-a incheiat cu moartea a cel puţin 17 persoane. Agenţia Reuters, citata de Newsin, prezintă o cronologie a atacurilor similare din alte şcoli europene.

martie 1996 – Marea Britanie: Un bărbat înarmat a intrat într-o şcoală din Dunblane, Scoţia, şi a împuşcat mortal 16 elevi şi profesoara lor, după care s-a sinucis.

februarie 2002 – Germania: Un fost elev care fusese exmatriculat de la şcoala de comerţ din Freising, Bavaria, a împuşcat mortal trei persoane şi a rănit un profesor, după care s-a sinucis.

26 aprilie 2002 – Germania: Robert Steinhauser, în vârstă de 19 ani, a deschis focul asupra şcolii Gutenberg din Erfurt (estul Germaniei), după ce a spus că nu vrea să dea un test la matematică. A omorât 12 profesori, o secretară, doi elevi şi un poliţist, după care s-a sinucis.

1 septembrie 2004 – Rusia: 333 de ostatici, din care 186 de copii, au murit după ce forţele de ordine au intrat în forţă în şcoala numărul 1 din Beslan, ocupată de rebeli ceceni. .

20 noiembrie 2006 – Germania: Un elev în vârstă de 18 ani a deschis focul în şcoala Scholl din oraşul Emsdetten. Cel puţin 11 persoane au fost rănite, iar după aceea tânărul s-a sinucis.

7 noiembrie 2007 – Finlanda: Pekka-Eric Auvinen a împuşcat mortal şase colegi de-ai săi, asistenta medicală şi directorul liceului Jokela de lângă Helsinki, după care s-a sinucis.

23 septembrie 2008 – Finlanda: Eleva Matti Saari a deschis focul într-o şcoală din oraşul Kauhajoki din nord-vestul Finlandei, omorând nouă colegi şi un membru al personalului, iar ulterior s-a sinucis.

23 ianuarie 2009 – Belgia: Un bărbat cu faţa vopsită în alb şi ochii machiaţi cu negru a înjunghiat mortal doi copii şi o femeie la o grădiniţă din vestul Belgiei.

23 ianuarie 2009 – Norvegia: Un poliţist a împuşcat mortal o profesoară şi apoi s-a împuşcat, la rândul său, în ceea ce părea a fi o ceartă între doi foşti iubiţi, în faţa unei şcoli din oraşul Tromsoe. Poliţistul a murit câteva zile mai târziu din cauza rănilor.

11 martie 2009 – Germania: Cel puţin 17 persoane au murit şi mai multe au fost rănite la şcoala Albertville-Realschule, în apropiere de Stuttgart, în landul Baden-Winnenden.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *