Italia întrevede reducerea numărului mare de migranți cu care țara se confruntă

Italia încearcă să găsească o soluție la criza migranților cu care se confruntă având în vedere cu un număr foarte mare de persoane ajung pe coastele sale cu bărci impovizate.

„Gestionarea fluxurilor de migrație este foarte grea, dar nu imposibilă”, a spus Marco Minniti într-o conferință de presă. „Cred că încă suntem în tunel și tunelul este lung. Cu toate acestea, pentru prima dată, încep să văd luminița de la capătul tunelului”, a declarat ministrul italian al internelor, informează Agrepres

Potrivit datelor Ministerului de Interne, 97.293 de migranți traversând marea au debarcat în Italia de la începutul anului, în scădere cu 4,1% față de aceeași perioadă a anului 2016. În prima jumătate a lunii august, scăderea a fost de peste 73% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Această scădere a avut loc pe fondul unor decizii controversate a autorităților italiene de a lansa o misiune navală în apele libiene pentru a sprijini garda de coastă locală și de a reglementa operațiunile de salvare a migranților conduse pe mare de organizații caritabile printr-un cod de conduită.

În luna iunie Italia avertiza că ar putea interzice navelor cu pavilion străin care transportă migranți salvați din Marea Mediterană să ancoreze în porturile sale, în încercarea de a forța Comisia Europeană să ia măsuri în legătură cu numărul mare de astfel de persoane  care sosesc pe teritoriul italian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.