Italia: Peste 200 de persoane au fost expulzate în cadrul acțiunilor de prevenire a atentatelor teroriste

Italia a anunțat sâmbătă expulzarea a doi marocani și a unui sirian, suspectați de legături cu extremismul islamist, urcând la 202 numărul de expulzări care au avut loc pe acest motiv de pe teritoriul italian începând din ianuarie 2015, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ordinele ministeriale de expulzare pentru indivizi considerați potențial periculoși pentru securitate se numără printre principalele măsuri întreprinse de Italia pentru prevenirea atacurilor jihadiste ce lovesc alte țări ale Europei.

Printre ultimii expulzați se numără și un marocan de 38 de ani acuzat că s-a radicalizat în închisoare, unde fusese închis pentru fapte minore. Statutul lui a fost ridicat de la “risc mediu” la “risc ridicat” după ce a fost surprins, alături de alți deținuți, celebrând atacul comis cu un camion la Stockholm, în aprilie, soldat cu cinci morți.

Ordinele de expulzare au fost aplicate și suspecții au ajuns deja în țările lor de origine, precizează Ministerul de Interne al Italiei.

Aceste noi anunțuri de expulzări intervin după dublul atentat terorist din Spania, joi și vineri, revendicat de gruparea jihadistă ISIS și soldat cu cel puțin 14 morți și 120 de răniți.

 

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *