Italienii de la Confindustria nu vor in Coalitia de Dezvoltare a Romaniei

confPresedintele Confindustria Romania a declarat ca reprezentantul oficial al oamenilor de afaceri italieni nu doreste sa faca parte din Coalitia de Dezvoltare a tarii noastre ca un simplu membru comun.

Declaratia a fost facuta de Mauro Maria Angelini miercuri 26 iunie, in cadrul seminarului care a avut ca tema „Viitorul energiilor regenerabile in Romania si ultimele noutati legislative in domeniu”.

La evenimentul organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania, a intervenit si consilierul primului ministru Dante Stein care a vorbit despre strategia domnului prim-ministru Ponta in vederea gasirii unor solutii strategice de dezvoltare a Romaniei prin consultari cu oamenii de afaceri straini si cu reprezentantele acestora in tara noastra, cu patronatele cu capital romanesc si strain din Romania si cu atasatii comerciali ale reprezentatelor diplomatice.

Mauro Maria Angelini a subliniat faptul ca Confindustria nu poate fi tratata ca un membru comun fiindca legaturile culturale si comerciale intre tara noastra si Italia trebuie promovate printr-o legatura mult mai stransa si dedicata oamenilor de afaceri italieni prezenti in tara noastra. De asemenea, Angelini a vorbit despre volumul de afaceri intre Romania si Italia care atinge 11 miliarde de euro, despre cele 30.000 de companii italiene aflate pe teritoriul Romaniei si despre cele romanesti aflate pe teritoriul Italiei si, in fine, despre cei peste un milio de cetateni romani rezidenti in peninsula. Presedintele Confindustria Romania a completat spunand ca isi doreste ca reprezentanta Confindustria sa ramana un partener independent al Guvernului Romaniei.

 

Alexandru Padure

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *